GRILLOWANY CAMEMBERT NA SAŁACIE
2 PORCJE 30 MINUT
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

GRILLOWANY CAMEMBERT NA SAŁACIE

SER PLEŚNIOWY NA GRILLA CAMEMBERT NATURALNY I CAMEMBERT Z ZIELONYM PIEPRZEM

SKŁADNIKI

 

  • Ser camembert grillowy naturalny z zielonym pieprzem
  • Odrobina oliwy

 

Sałatka warzywno-owocowa:

 

  • Ulubiona sałata
  • Pomidorki koktajlowe
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 2 rzodkiewki
  • Czerwona cebula
  • Gruszka

 

Dressing:

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego
  • sól, pieprz
  • cukier

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ser camembert posmarować oliwą, grillować na dobrze rozgrzanym ruszcie po ok. 5 minut z każdej strony, do uzyskania płynnego środka.
  2. W międzyczasie umyć warzywa, rozdrobnić wedle uznania na mniejsze lub większe kawałki, sałatę porwać.
  3. Gruszkę podzielić na ósemki, podsmażyć na maśle z dodatkiem cukru.
  1. Wszystkie składniki połączyć.
  2. Na talerzu ułożyć sałatkę owocowo-warzywną, polać dressingiem
  3. Przygotowany na grillu camembert podawać na sałatce.