GRILLOWANY CAMEMBERT Z FIGAMI I MIODEM
1 PORCJA 30 MINUT
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

GRILLOWANY CAMEMBERT Z FIGAMI I MIODEM

SER PLEŚNIOWY NA GRILLA CAMEMBERT NATURALNY

SKŁADNIKI

  • 1 camembert
  • 4 świeże figi
  • Łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • Łyżeczka świeżych listków oregano
  • Sól, pieprz
  • Opcjonalnie: 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Camembert grillujemy na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony do uzyskania płynnego środka.
  2. Figi tniemy na ćwiartki, wkładamy do miski i skrapiamy octem balsamicznym, polewamy miodem i łączymy z orzechami (opcjonalnie)
  1. Przyprawiamy solą, pieprzem.
  2. Wykładamy mieszankę na przygotowany wcześniej ser, posypujemy listkami oregano.
  3. Można podawać z grillowanym pieczywem.