1 PORCJA
30 MINUT
poziom trudności
GRILLOWANY CAMEMBERT Z FIGAMI I MIODEM
SKŁADNIKI
- 1 camembert
- 4 świeże figi
- Łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki płynnego miodu
- Łyżeczka świeżych listków oregano
- Sól, pieprz
- Opcjonalnie: 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Camembert grillujemy na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony do uzyskania płynnego środka.
- Figi tniemy na ćwiartki, wkładamy do miski i skrapiamy octem balsamicznym, polewamy miodem i łączymy z orzechami (opcjonalnie)
- Przyprawiamy solą, pieprzem.
- Wykładamy mieszankę na przygotowany wcześniej ser, posypujemy listkami oregano.
- Można podawać z grillowanym pieczywem.