GRILLOWANY CAMEMBERT Z WARZYWAMI
2 porcje 15 minut
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

GRILLOWANY CAMEMBERT Z WARZYWAMI

SER PLEŚNIOWY NA GRILLA CAMEMBERT NATURALNY

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania sera pleśniowego naturalnego Hochland Grillowy
  • 1 cukinia
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 6 pieczarek
  • Gałązka świeżej bazylii
  • Łyżka oleju z pestek winogron
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bagietka czosnkowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wyjąć ser pleśniowy z lodówki, aby rozgrzał się do temperatury pokojowej.
  2. Rozpalić grill lub rozgrzać patelnię grillową.
  3. Umyć cukinię, pokroić na plastry, posolić i skropić olejem.
  4. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić na grube plastry.
  5. Pomidorki opłukać i przekroić na połówki.
  6. Bazylię umyć i osuszyć, następnie obrać liście z łodyżek.
  7. Na patelni lub tacce do grillowania rozgrzać olej.
  1. Ser i warzywa ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni.
  2. Grillować przez 3-5 minut na jednej stronie, następnie odwrócić .
  3. Grillować na drugiej stronie aż ser spęcznieje, a warzywa lekko zmiękną i ładnie się przyrumienią.
  4. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.

Udekorować listkami bazylii i podawać z bagietką czosnkową.