GRIlLOWANY SER PLEŚNIOWY ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI
4 porcje 15 minut
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

GRIlLOWANY SER PLEŚNIOWY ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI

SER PLEŚNIOWY NA GRILLA CAMEMBERT NATURALNY I CAMEMBERT Z ZIELONYM PIEPRZEM

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania sera pleśniowego naturalnego Hochland Grillowy
  • 200g czerwonej porzeczki lub jeżyn
  • 1 świeża bagietka francuska

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wyjąć ser pleśniowy z lodówki, aby rozgrzał się do temperatury pokojowej.
  2. Rozpalić grill lub rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
  3. Ułożyć ser na papierze do pieczenia lub tackach do grillowania.
  1. Grillować przez 5 minut lub zapiekać przez 10 minut do momentu aż zacznie pęcznieć. Ser ma być przypieczony z zewnątrz, a płynny w środku.
  2. Ułożyć na powierzchni owoce.

Podawać ze świeżą bagietką z masłem i kieliszkiem wina.