LIŚCIE SZPINAKU Z GRILLOWANĄ GRUSZKĄ, SEREM SAŁATKOWYM Z ZIOŁAMI ŚRÓDZIEMNOMORSKIMI I DAKTYLAMI
2 PORCJE 30 minut
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

LIŚCIE SZPINAKU Z GRILLOWANĄ GRUSZKĄ, SEREM SAŁATKOWYM Z ZIOŁAMI ŚRÓDZIEMNOMORSKIMI I DAKTYLAMI

SER TYPU GRECKIEGO W KOSTKACH Z ZIOŁAMI ŚRÓDZIEMNOMORSKIMI BEZ OLEJU

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie liści młodego szpinaku
  • 2 opakowania sera typu greckiego Hochland Sałatkowy w kostkach z ziołami śródziemnomorskimi
  • 2 gruszki
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • 8 świeżych daktyli
  • 1 granat
  • 1 limonka
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • Świeżo mielony czarny pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na półmiskach ułożyć umyty i wysuszony szpinak.
  2. Gruszki umyć, pokroić na plastry i usunąć gniazda nasienne.
  3. Grillować gruszki na odrobinie klarowanego masła przez 3 minuty z każdej strony.
  4. Ułożyć plastry gruszki na szpinaku.
  1. Daktyle pokroić na połowy i ułożyć na sałatce.
  2. Ser rozsypać równomiernie na powierzchni.
  3. Sałatkę skropić oliwą i sokiem z limonki.
  4. Dekorować pestkami granatu.
  5. Przed podaniem oprószyć