MEDALIONY SEROWE Z GRILLOWANYMI SZASZŁYKAMI Z WARZYW
2 porcje 1 gdzina
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

MEDALIONY SEROWE Z GRILLOWANYMI SZASZŁYKAMI Z WARZYW

MEDALIONY SEROWE

SKŁADNIKI

  •  2 opakowania medalionów serowych Hochland Grillowy
  • 1 brokuł
  • 1 kalafior
  • 2 cukinie
  • 2 papryki kolorowe
  • 1 bakłażan
  • sos sałatkowy grecki
  • 1 łyżeczka przecieru sambal oelek
  • 70 mililitrów oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki wody
  • szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zmieszaj sos sałatkowy grecki z przecierem sambal oelek, olejem, miodem i odrobiną wody.
  2. Podziel brokuł i kalafior na małe kawałki i zblanszuj.
  3. Umyj, obierz i oczyść cukinię, pokrój razem z papryką na duże kawałki.
  4. Pokrój bakłażana w półplasterki i przypraw solą, a następnie zetrzyj papierowym ręcznikiem powstały sok.
  1. Obtocz warzywa przygotowaną marynatą i pozostaw na około 1 godzinę, by przeszły smakiem.
  2. Wyjmij medaliony z lodówki, aby nabrały pokojowej temperatury.
  3. Warzywa nakłuwaj na przemian na drewniane patyczki. Używaj dwóch patyczków do jednego szaszłyka.
  4. Ułóż medaliony serowe i szaszłyki warzywne na rozgrzanym wcześniej grillu.
  5. Grilluj tak długo aż warzywa i medaliony ładnie się przyrumienią.