4 PORCJE
30 minut
poziom trudności
MEDALIONY SEROWE Z WIOSENNĄ SAŁATKĄ WARZYWNĄ
SKŁADNIKI
- 2 opakowania medalionów serowych z pomidorami i bazylią Hochland Grillowy
- 2 marchewki
- Cebula
- Pomidor
- Liście sałaty
- Rukola
- Sok z cytryny
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wyjmij medaliony z lodówki, aby nabrały pokojowej temperatury.
- Umyj i obierz marchewkę, następnie zetrzyj ją na tarce w szerokie plastry.
- Umyj pomidora i pokrój w duże kawałki.
- Obierz cebulę i pokrój ją niewielkie krążki.
- Umyj sałatę i porwij ją na kawałki.
- Zmieszaj wszystkie warzywa i dodaj do nich rukolę.
- Polej świeżo przygotowaną sałatkę odrobiną oliwy z oliwek.
- Wyciśnij sok ze świeżej cytryny, następnie dopraw solą i pieprzem.
- Rozgrzej olej na patelni lub tacce do grillowania i ułóż na niej medaliony.
- Grilluj parę minut aż medaliony ładnie się zarumienią
.
- Przygotowaną wcześniej sałatkę podawaj ze zgrillowanymi medalionami.