Mini kanapki z pumpernikla  z krążkami sera
8 porcji 15 minut
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

Mini kanapki z pumpernikla z krążkami sera

LEKKI SER TYPU GRECKIEGO

SKŁADNIKI

  • 1 opakowania pumpernikla
  • Mały słoiczek pesto z czarnych oliwek
  • Mały słoiczek pasty z suszonych pomidorów
  • Mały słoiczek tataru z łososia
  • Mały słoiczek kawioru
  • Garść świeżych owoców sezonowych (truskawki, borówki, jeżyny, porzeczka)
  • 2 opakowania sera typu greckiego Hochland Sałatkowy lekki
  • Listki młodej mięty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Z pumpernikla wyciąć krążki o średnicy około 4 cm.
  2. Ser przekroić na dwie równe warstwy tak, by uzyskać plastry o grubości około 1,5cm.
  3. Z sera wycinać krążki o tej samej średnicy co kanapki.
  4. Kanapki smarować pesto, pastą lub tatarem.

 

  1. Na posmarowanym chlebie układać ser.
  2. Dekorować owocami, odrobiną kawioru i listkami mięty.

Podawać jako przystawkę do białego wina.