PEŁNOZIARNISTE FUSILLI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I MEDALIONAMI SEROWYMI Z POMIDORAMI I BAZYLIĄ
4 PORCJE 40 minut
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

PEŁNOZIARNISTE FUSILLI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I MEDALIONAMI SEROWYMI Z POMIDORAMI I BAZYLIĄ

MEDALIONY SEROWE Z POMIDORAMI I BAZYLIĄ

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania medalionów serowych z pomidorami i bazylią Hochland Grillowy
  • 300 g makaronu pełnoziarnistego Fusilli
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • Pomidory koktajlowe
  • Liście świeżej bazylii
  • Oregano
  • Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wyjmij medaliony z lodówki, aby nabrały pokojowej temperatury.
  2. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  3. Umyj warzywa, następnie pokrój paprykę w kawałki. Usuń gniazda z pestkami.
  4. Rozgrzej olej na patelni lub tacce do grillowania.
  5. Ułóż medaliony serowe i paprykę na rozgrzanym grillu lub patelni.
  1. Na chwilę dorzuć pomidory koktajlowe, tak by zbytnio nie zmiękły.
  2. Ugotowany makaron odcedź i przelej zimną wodą.
  3. Przełóż na talerz makaron, następnie dodaj warzywa i medaliony.
  4. Dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Na koniec udekoruj listkami świeżej bazylii.