ROLADKI Z GRILLOWANEJ CUKINI Z SEREM FETA
4 porcje 45 minut
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

ROLADKI Z GRILLOWANEJ CUKINI Z SEREM FETA

Ser typu greckiego w kostkach z ziołami w oleju

SKŁADNIKI

  • Opakowanie sera typu greckiego z ziołami śródziemnomorskimi Hochland Sałatkowy
  • Duża cukinia
  • Garść posiekanych listków mięty
  • Opakowanie pomidorków koktajlowych
  • Papryczka chilli
  • Oliwa
  • Garść listków rukoli
  • Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Umyj i pokrój cukinię wzdłuż w cienkie plastry.
  2. Posmaruj każdy plaster oliwą, posyp solą i podpiecz z obu stron w piekarniku, na patelni lub ruszcie grilla. Odstaw na chwilę.
  3. Wyciągnij z opakowania kawałki sera typu greckiego.
  4. Posiekaj miętę i chilli, a następnie zmieszaj ze szczyptą pieprzu.
  5. Skrop fetę oliwą, po czym obtocz w panierce z mięty i chilli.
  1. Na podpieczonych plastrach cukinii ułóż 2-3 listki rukoli oraz kawałki sera.
  2. Zawiń roladki i wrzuć na rozgrzanego wcześniej grilla.
  3. Grilluj około 3 minuty, aż ser zacznie się topić.
  4. Umyj pomidorki koktajlowe i nadziewaj je na patyczki naprzemiennie z gotowymi roladkami.