2 PORCJE
45 MINUT
poziom trudności
SAŁATKA Z KREWETKAMI, WARZYWAMI I SEREM FETA
SKŁADNIKI
- 1 słoik sera typu greckiego w kostkach z ziołami Hochland Sałatkowy
- 200 gram krewetek koktajlowych
- Pomidor
- Ogórek
- Czerwona papryka
- Cebula
- Oliwki
- Świeże liście roszponki
- Sól, pieprz, oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krewetki wypłucz, osusz i oderwij ogonki.
- Podsmaż oczyszczone krewetki na patelni na roztopionym maśle przez parę minut z obu stron.
- Umyj wszystkie warzywa. Pokrój pomidora na kawałki, a ogórka obierz i pokrój na plasterki.
- Cebulę pokrój w drobne krążki, a paprykę w kostkę.
- Zmieszaj pokrojone warzywa z serem feta.
- Dodaj oliwki i ostygłe krewetki.
- Na koniec połóż liście roszponki, posyp szczyptą oregano, soli i pieprzu.