SAŁATKA Z KREWETKAMI, WARZYWAMI I SEREM FETA
2 PORCJE 45 MINUT
gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
poziom trudności

SAŁATKA Z KREWETKAMI, WARZYWAMI I SEREM FETA

Ser typu greckiego w kostkach z ziołami w oleju

SKŁADNIKI

  •  1 słoik sera typu greckiego w kostkach z ziołami Hochland Sałatkowy
  • 200 gram krewetek koktajlowych
  • Pomidor
  • Ogórek
  • Czerwona papryka

 

  • Cebula
  • Oliwki
  • Świeże liście roszponki
  • Sól, pieprz, oregano

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krewetki wypłucz, osusz i oderwij ogonki.
  2. Podsmaż oczyszczone krewetki na patelni na roztopionym maśle przez parę minut z obu stron.
  3. Umyj wszystkie warzywa. Pokrój pomidora na kawałki, a ogórka obierz i pokrój na plasterki.
  4. Cebulę pokrój w drobne krążki, a paprykę w kostkę.
  1. Zmieszaj pokrojone warzywa z serem feta.
  2. Dodaj oliwki i ostygłe krewetki.
  3. Na koniec połóż liście roszponki, posyp szczyptą oregano, soli i pieprzu.